STRATEGI

Domino strategi:
 
Man vil jo selvfølgelig, hver eneste gang man trekker en ny hånd vurdere hvordan man best kan spille den, forsøke så godt man kan å score masse poeng for så å gå ut først med et smell og skrike – juuuhuiii, Domino motherfucker!! Slamme siste brikken ned i bordet så hardt man kan og så prate masse shait om hvor bra man selv er og hvor dårlig den andre er mens man samtidig kommanderer den andre til å blande brikkene, le masse, knurre som en grevling osv, osv.. he he he det er jo helt klart skoi!!
Men det er altså i utgangspunktet fire basis spilleplaner (eller kall det gjerne mål) man har å vurdere å gå for ved hver nye hånd man trekker:
 
1. Domino
Når du trekker en hånd som ligger sånn midt på treet og du ikke har noe særlig å spille offensivt med (altså en hånd uten noe særlig med femmere og uten noen sterke suits) er det best å forsøke på å gå ut først (Domino) og forsøke å beholde kontroll over spillet ved å kunne downe første brikke i neste hånd. For å klare dette forsøker man derfor å alltid legge til rette for at man hele tiden har brikker å spille på så man ikke blir helt låst og må trekke.
 
2. Domino for poeng:
Du har en sterk suit og ønsker å sende motstanderen i boneyard`en helt på slutten av hånda di når du er sikker på at du kan legge domino. Altså for å pumpe opp scoren motstanderen din da får på handa før du slenger siste brikke ned. Vær forsiktig med å sende dem i graveyarden for tidlig, altså før du er helt sikker på at du kan legge domino, hvis ikke kan du gå på en smell. Du vil altså introdusere din sterke suit på bordet tidlig i spillet for spillbarhet, men samtidig vente med å sperre bordet til du er sikker på at du kan legge alle brikkene dine helt ut.
 
3. Å score mye poeng på den hånden du har:
Man vil selvfølgelig alltid score poeng, men noen hender får deg til å ville prioritere scoring fremfor å gå for domino eller spille defensivt. Dette er vanligvis målet ditt hvis man har mange suits som spiller bra mot hverandre, som feks mange 6 og mange 4, eller mange 5ere.Går man for denne planen er ikke spillbarheten like viktig som å sette opp gamet slik at man scorer bra med poeng.
 
4. Å komme seg uskadd ut, minimere skade
Hvis man har en dårlig hånd, for eksempel å være void med flere suits, spesielt femmere, eller har mange doble, så forsøker man å spille så konservativt og forsiktig som mulig. Det er greit å la motstander score små poeng i mot at man ikke blir fanget og lar dem spille slik at du ikke kan spille og må dra på seg en haug med poeng. Den mest vanlige taktikken for å minimere skade er å unngå å invitere til spill som inkluderer suits du ikke har, og å bli kvitt dine dobble så raskt som mulig.